תוכנית תמ"א 38/2 היא תוכנית שלא משפצת בניינים, אלא עוסקת בהתחדשות עירונית. מדובר על הריסה ובנייה מחדש של בניינים שהבלאי שלהם כל כך גדול, והיסודות שלהם כל כך רעועים, שאי אפשר לתקן אותם. כיוון שתמ"א כתוכנית עוסקת בחיזוק יסודות של בניינים עקב חלילה רעידות אדמה, כאשר מדובר בבניינים כל כך ישנים, אי אפשר לחזק את היסודות שהם אחרי 40, 50 שנה כל כך רעועים ולכן, הורסים אותם כליל ובונים בניינים חדשים תחתיהם וזה נקרא תמ"א 38/2.
תוכנית תמ"א 38/2 נוצרה אחרי שנעשה שיפוץ וחיזוק יסודות בהרבה מאוד בניינים אבל זה לא הוכיח את עצמו. אחרי שעשו את התוכנית הגיע מהנדס ובדק את הבניינים האלה שעברו תמ"א והגיע למסקנה כי על אף השיפוץ המאסיבי וחיזוק יסודות הבניין, הוא עדיין לא עומד בקריטריונים מול רעידות אדמה, ומאז בעצם יש בניינים שנופלים ישר לקטגוריה של תמ"א 38/2.
לאן הולכים הדיירים?
כאשר מדובר בהריסה של בניין ובנייתו מחדש, כמו תמ"א 38/2 מה שצריך לעשות זה להחתים את כל הדיירים על הסכמה שהם מוכנים לביצוע תוכנית תמ"א 38/2 בבניין שלהם. בהסכם הזה גם יהיה רשום מה הם הולכים לקבל, איזה דירה? מהי התוספת שנקבעה לדירה שלהם. באיזה קומה הדירה ועוד.
אחרי שמחתימים את כל השכנים על מסמך כזה, הם מתפנים מרצון לדירות שכורות, והפרויקט עצמו משלם על השכירות שלהם. הפרויקט פירושו היזם או הקבלן שלקח על עצמו לבצע תוכנית תמ"א 38/2 בבניין הזה. גם תקופת הזמן שהם אמורים להתגורר בשכירות רשומה בחוזה, והיזם או הקבלן אמורים להגדיר מראש את זמן ביצוע תוכנית תצ"א 38/2 למעט חריגות קטנות ומקובלות.
למה תמ"א 38/2?
מתוכנית תמ"א 38/2 מרוויחים כל הדיירים. הדירה שלהם תהיה חדשה, וכמובן יתווספו לה עוד כמה מ"ר, כיוון שהיום כל דירה חדשה חייבת בממ"ד. בנוסף יהיה להם בית חדש, מטבח חדש ועוד כל מיני שכלולים שלא היו להם קודם.
תמ"א 38/2 – ההתחלה
בשנות החמישים והשישים, הגיעו בעצם כמעט כל העולים ארצה, ולמדינת ישראל הייתה בעיה רצינית היכן לאכלס אותם. כפי שידוע תחילה הם שוכנו במעברות שהיו מתחם של אוהלים או צריפונים והתנאים בהם היו נוראים. מבין העולים החדשים למי שהיה כסף הוא הלך וקנה דירה, ומי שלא היה לו, הופנה ע"י המדינה לשכונות שהוקמו בפרברים, על אדמה לא יקרה. כך הוקמו בערך חצי מהשכונות בפרברים של מדינת ישראל. היו אלה שיכוני רכבת שהמדינה בנתה בחיפזון, העיקר שיהיה לה איפה לשכן את העולים והבניינים יש לומר לא היו איכותיים, שלא לדבר על התשתיות, שגם הם נבנו בחיפזון ובאיכות נחותה.
רוב הבניינים שנבנו בשנות החמישים והשישים, מתוך לחץ לאכלס את העולים החדשים עוברים היום תמ"א 38/2. מעוניינים לדעת עוד פרטים? שדמור – יזמות תמא 38 עם החברה המקצועית בתחום.